156 1.6 ´98 - chybove kody

Poslaťod kinedryl » 05 Mar 12, 0:04:37

zdravim. doteraz sa mi nedalo spojit s jednotkou ale zohnal som si nejaky novsi kablik a ecuscan 2.5-ka si uz nasiel jednotku sam - 2.10.4 ( stale som bol v tom, ze mam 1.5.5 ). dal som vycitat chyby, pretoze auto uz dlhsie ide velmi biedne a nemal som cas sa k tomu blizsie dostat. vyhodilo mi to kody : 06 - vadna riadiace jednotka - konstantna hodnota, 0A - integrator lambda sondy - otvoreny okruh, 1C - skrat na zem, c8 - elektronicky kluc. auto sa aj sprava podla toho. sere sa code system, motor nema vykon ani tah. sondy som vymenil uz tri ( 1x starline, 1x original, 1x noname, este som dal novy MAF original, novy variator, rozvody, pretesnenie, brzdy, - - - ). chvilu to je dobre, potom po par 1000 km zacne postupne ist z vyfuku biely stiplavy dym ( ked sa zohreje ide uz OK ), pri pridavani zo statia trha, striela do sania a skace, prilisna spotreba ( 12 a viac pri velmi kludnej jazde . . . ). auto som mal uz len na dojazd, ale nejako sa este podarilo spravit nove kontroly, tak by som ho chcel este zachranit. dam ho vyvarit lebo zhnila cela podlaha a prahy a necham si ho ako zalozne. z dovodu neskutocnych cien paliv somsi kupil starsie 2.4 mjtd. ide to paradne a spotreba je tiez niekde inde :). ta otazka je, ci sondu vo vyfuku moze odpalovat jednotka ak je vadna alebo kde by mohol byt problem. motor ide zda sa normalne, volnobeh drzi cez 950 bezproblemov, vytacat sa da az dokonca. dalsie chyby ECU bez popisu su 64, 124, 84 a 62. auto som kupoval 5 rokov dozadu z bazara. bolo trochu buchnut ( vo vypise je aj chyba Senzor bol aktivovany - to znamena, ze auto havarovalo ) , ale bolo opravene a motoricky islo prve dva roky velmi dobre. dokonca to malo byt udajne aj precipovane, to vsak nevedeli v bazare potvrdit. kazdopadne na kasni, pri motore aj pri jednotke boli nalepky " Powered by Excelent ", nikomu to ale nic nehovori. teraz mam moznost si zohnat nejake rovnake jednotky a sondy na vymenu ale kym sa do toho pustim, pockal by som na vase pripadne rady. dik.

kinedryl 


 
Príspevky: 8
Registrovaný: 25 Feb 12, 21:13:02

Poslaťod Miki2t » 05 Mar 12, 10:05:14

Zozen druhu RJ v originalnom stave.

Miki2t 

Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 84
Registrovaný: 25 Okt 10, 13:55:21

Poslaťod kinedryl » 27 Aug 12, 10:41:23

auto sa mi vratilo z vyvaracky, tak by som rad pokracoval s riesenim problemov s ECU. medzitym som si zohnal inu jednotku rovnakeho typu z funkcneho auta, ktora nebola este otvarana. samozrejme ze nefunguje, nepusti ma imobilizer. tzn. asi sa neda iba menit ECU kus za kus ( ? ). co tam este treba urobit ? staru jednotku som teda rozobral, bolo vidno, ze uz do nej bolo vrtane. je tam zasah spajkovackou na plosaku pri velkom konektore okolo pinov 17, 18, 19. v patici je osadeny integrac a na nom nalepka 156 1.6 9ACC. je mozne, ze by som rozobral druhu jednotku a skusil tieto cipy iba prehodit ?

kinedryl 


 
Príspevky: 8
Registrovaný: 25 Feb 12, 21:13:02

Poslaťod janosik93 » 27 Aug 12, 15:48:52

treba ju prispôsobiť. je len k danemu autu spolu s imobilizerom
rád sa šprtám v kábloch a rozmýšľam o elektronike :-D

janosik93 

Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 3293
Registrovaný: 12 Jún 10, 20:51:14
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Poslaťod kinedryl » 27 Aug 12, 16:48:09

diky. to uz som pochopil. ale darca je davno v srote aj s elektronikou. mam iba jednotku. mala by tam byt nejaka moznost ju vymazat a ona si nacita moj stary imobilizer, ked sa pripoji prvy raz.

kinedryl 


 
Príspevky: 8
Registrovaný: 25 Feb 12, 21:13:02

Poslaťod janosik93 » 27 Aug 12, 16:52:47

nie, treba diagnostikou prispôsobiť. inak to nejde
rád sa šprtám v kábloch a rozmýšľam o elektronike :-D

janosik93 

Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 3293
Registrovaný: 12 Jún 10, 20:51:14
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Poslaťod kinedryl » 27 Aug 12, 17:06:44

:) dobre no, to je jasne. takze otazka je, kto mi to urobi ?

kinedryl 


 
Príspevky: 8
Registrovaný: 25 Feb 12, 21:13:02

Poslaťod kinedryl » 29 Aug 12, 16:29:42

tak co chlapci, kto mi preflashuje tu epromku ? vazne uz potrebujem auto rozbehat. je to Bosch 2.10.4. alebo mi aspon poradte daky primityvny read/write interfejs na 8-pinoveho chrobaka ( ako ho spojim s pocitacom, soft si najdem ) a ja to skusim sam. podarilo sa mi uz ozivit nejake displeje budene Atmegou, tak toto by som tiez mohol zvladnut. dakujem.

kinedryl 


 
Príspevky: 8
Registrovaný: 25 Feb 12, 21:13:02

Poslaťod janosik93 » 29 Aug 12, 17:06:03

staru jednotku máš?
rád sa šprtám v kábloch a rozmýšľam o elektronike :-D

janosik93 

Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 3293
Registrovaný: 12 Jún 10, 20:51:14
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Poslaťod kinedryl » 29 Aug 12, 23:58:10

hej, staru mam. teda skusim z nej vybrat integrac a dam ho do tej druhej ? aj tak by som si ho najprv rad zalohoval, keby nieco. je tam osadeny typ B58258, resp. ekvivalent by mal byt 24C02, ktory stoji 30,- centov a da sa jednoducho zohnat. cele to vyzera takto : http://media.snimka.bg/images/001125434.jpg. je to ten maly shit pod lavym dolnym rohom velkeho Siemens cipu ( sorry, nedaju sa mi sem vkladat vlastne obrazky ). stacil by mi k tomu takyto jednoduchy seriovy interfejsik : http://www.riccibitti.com/quick/eeprom_prg.gif, ako soft by som pouzil klasicky PonyProg nastaveny na serial interface ?

kinedryl 


 
Príspevky: 8
Registrovaný: 25 Feb 12, 21:13:02

Poslaťod janosik93 » 30 Aug 12, 22:26:30

uprav obrázky na 800x600 a pôjdu :-) pony progom to pôjde
rád sa šprtám v kábloch a rozmýšľam o elektronike :-D

janosik93 

Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 3293
Registrovaný: 12 Jún 10, 20:51:14
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Poslaťod kinedryl » 07 Sep 12, 10:27:17

tak som sa k tomu po case znova dostal. vyletoval som 24c02, cez seriovy port sa

podarilo spojit s PonyProgom. vypis z PonyProgu je v linku, pre istotu som to otvoril

este vo WinHexe, tam to je rozlozene trochu inak.


http://photo.uloziste.com/?fotka=2758e2 ... 2a2&size=3

http://photo.uloziste.com/?fotka=9e493e ... da0&size=3


je ten zaznam spravny ?

kinedryl 


 
Príspevky: 8
Registrovaný: 25 Feb 12, 21:13:02

Poslaťod kinedryl » 09 Sep 12, 21:12:34

tak som si vycital program aj zo starej original jednotky a potom som male epromky na doskach vymenil. nastastie to fungovalo a podarilo sa nastartovat, citanie iomobilizeru s novsou jednotkou funguje. dalej budem skusat zajtra cez kabel, ci bude vypisovat rovnake chyby ako v uvode. kedze teraz by som chcel mat staru jednotku ako zaloznu, program z povodnej eprom by som rad nahral do zaloznej. lenze cez pony prog sa mi da iba nacitat, pri zapise hlasi nejaky write error...

kinedryl 


 
Príspevky: 8
Registrovaný: 25 Feb 12, 21:13:02

Poslaťod janosik93 » 09 Sep 12, 21:22:13

asi to máš zle nastavene v programe
rád sa šprtám v kábloch a rozmýšľam o elektronike :-D

janosik93 

Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 3293
Registrovaný: 12 Jún 10, 20:51:14
Bydlisko: Spišská Nová Ves


Späť na Údržba a technické problémy Alfa

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť