kappa 2.4jtd erg a chladenie

Poslaťod Jans » 02 Dec 11, 15:27:49

Zdravím. Chcem sa opýtať aký má mať priebeh napätia ovládanie erg ventilu. Vypisuje mi poruchu erg. Ked dám test akčných clenov a dám testovať erg mám napätie na svorkach riadiaceho ventilu stale cca 6v.
Ďalej mám problém s ventilatorom chladenia ktorý ide len na 1 rychlost. Poistky a rele odpor sú o.k. Ked vyberiem rele a prepojim sylovu časť tak sa ventilátor rozbehne. Problém vydim v ovládaní relácia.
Ďalej mi nesvieti kontrolka poruchy motora , prehriatia a poruchy Abs.
ĎAKUJEM ZA KAŽDÝ NÁPAD.
Naposledy upravil Jans dňa 03 Dec 11, 12:39:50, celkovo upravené 1

Jans 


 
Príspevky: 23
Registrovaný: 27 Nov 11, 21:02:33
Bydlisko: Čadca

Poslaťod autickar21 » 03 Dec 11, 10:17:59

1.Naco ti je EGR? odpoj hadicku z neho, zaslep a hotovo, nech si vypisuje co chce...
2. K ventilatoru. nemas nahodou prehodenu silovu cast ventilatorov? Vecsinou nejde prvy pomaly stupen a ide len druhy stupen-plny vykon. Na prvy stupen tam je vykonovy odpor ktory byva bud zhorety alebo ma opalene kontakty...
3. Taka otazka, nemaju tieto kontrolky ktore ti nesvietia este pod sebou ziarovky ktore by mohli byt vypalene???

autickar21 

Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 620
Registrovaný: 16 Jún 10, 15:22:18
Bydlisko: Nové Mesto nad Váhom

Poslaťod Jans » 03 Dec 11, 13:02:52

Erg by som chcel mať zapojeny. Ked bude robiť problémy odpojim ho.
Ventilátor mi na plné otacky(2stupeň) ide normálne. 1stupeň nejde spustiť, len napevno prepojením relatka. Relatko je určite ok. Mám pocit že 1 rýchlosť sa spúšťa pri 95 a druhá až pri 110. Kaslal by som na to a prehodil 2stupeň na 95c. Len informačný systém má stým problém a stale vypisuje SYSTEM ENGINE CONTROL FAILURE. Pritom by sa mala zasvietit kontrolka motoru(tá nesvieti).
Tie kontrolky sú podsvietene malinkymi diodamy. Chcel som na ňu priviesť napätie , len som nevedel aké napätie. 12v sa mi vzhľadom na rozmer zdalo veľa. A este ktomu kontroly teploty a poruchy by nemali mať nasvietene veľa hodín. Take obrisovky to by som chápal.
:geek:

Jans 


 
Príspevky: 23
Registrovaný: 27 Nov 11, 21:02:33
Bydlisko: Čadca

Poslaťod autickar21 » 03 Dec 11, 14:03:39

K tomu ventilatoru-mas vadny vykonovy odpor alebo zly kontakt, mal by byt na rampe s ventilatormi. K tym ziarovkam, staci ked maju zly kontakt... Rozober a budes mat istotu...

autickar21 

Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 620
Registrovaný: 16 Jún 10, 15:22:18
Bydlisko: Nové Mesto nad Váhom

Poslaťod Jans » 03 Dec 11, 14:27:34

odpor je dobrý, keby bol zlý tak sa na prvú rýchlosť nerozbehne ani ked privediem napätie.
Skôr premýšľam že je niekde rozpojeny daaky konektor alebo prerušené káble.....

Jans 


 
Príspevky: 23
Registrovaný: 27 Nov 11, 21:02:33
Bydlisko: Čadca

Poslaťod Alpiners2 » 05 Dec 11, 12:08:14

motor je unijet alebo multijet?
mpps, galetto, magpro2, VCDS, Lexia3, Fiat ecu scan, MB Star, BMW scanner,LabProg+, OpCom, autocom-cdp, bdm, super vag k+can, digiprog3 (firma jantolak)

Alpiners2 

Obrázok užívateľa
Site Admin
 
Príspevky: 1326
Registrovaný: 12 Jún 10, 12:44:35
Bydlisko: Rimavská Sobota

Poslaťod bjukemen » 05 Dec 11, 12:49:54

..do kappy išiel iba unijet..mutijest sa davaz až do Thesisu,takže to bue asi 100kw verzia

bjukemen 


 
Príspevky: 794
Registrovaný: 13 Jún 10, 16:33:40

Poslaťod autickar21 » 05 Dec 11, 16:03:25

Alebo mas zoxidovane konektory alebo kontakty na relatku-hladaj, za teba to nespravime.

autickar21 

Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 620
Registrovaný: 16 Jún 10, 15:22:18
Bydlisko: Nové Mesto nad Váhom

Poslaťod Jans » 05 Dec 11, 19:43:19

je to 100kw verzia. Už som si zohnal schémy a idem premerat káble či niesu prerušené.

Jans 


 
Príspevky: 23
Registrovaný: 27 Nov 11, 21:02:33
Bydlisko: Čadca

Poslaťod Jans » 14 Dec 11, 12:51:14

tak na chladeni bol prerušený kabel, natiahnuty nový a všetko fachci. Erg neviem..

Jans 


 
Príspevky: 23
Registrovaný: 27 Nov 11, 21:02:33
Bydlisko: Čadca

Poslaťod max1 » 08 Okt 15, 12:16:26

Jans píše:tak na chladeni bol prerušený kabel, natiahnuty nový a všetko fachci. Erg neviem..


dik za info, celkom ma to zaujimalo ..

max1 

Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 34
Registrovaný: 02 Dec 14, 15:20:14

Poslaťod dismol » 20 Máj 16, 9:11:23

max čo si mal podobný problém? ono niekedy je problém vo veciach ktoré by sme ani netipovali. Pri tomto probléme stačí dať nový kábel a malo by to šlapať bez problémov. Ak tam teda nie je aj nejaký iný problém.

dismol 

Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 50
Registrovaný: 19 Aug 15, 14:30:58


Späť na Údržba a technické problémy Lancia

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť