Čistenie turba

Poslaťod Skoda » 01 Feb 13, 1:31:26

Pěkné co to bylo za turbo ?
Já toto stejné viděl na turbu KKK z octávie 81kw osekaná vrtula od lopatek a lopatky takto isté.
Nevím prečo tam bylo KKK eště sem to neviděl,aby v 81kw O1 bylo KKK
Rok byl 2004 ASV
ChipTuning a diagnostika ČR Jihočeský kraj (JH)
+420728772312
Oprava sw teplého startu TDI

TDI Jednohmot 5Q spojky podélné i příčné 228mm

Skoda 

Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 314
Registrovaný: 13 Jún 10, 10:25:57
Bydlisko: ČR

Poslaťod janosik93 » 01 Feb 13, 9:42:11

pár typov tam malo kkk turbo. toto je A3 2001 96kw . mám posit, že to muselo spraviť pri búračke.
rád sa šprtám v kábloch a rozmýšľam o elektronike :-D

janosik93 

Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 3259
Registrovaný: 12 Jún 10, 20:51:14
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Poslaťod sparco gti » 01 Feb 13, 11:04:58

taky ic som este nevidel :-D
asz

sparco gti 

Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 795
Registrovaný: 18 Jún 10, 20:17:39
Bydlisko: cadca

Poslaťod patopojo » 22 Jan 19, 22:44:29

Ahojte, Passat 3c 2.0TDi 103kw, BKP r.v 2006 4 motion, na prístrojovke ževraj 400 000 km :lol: . Padal do núdzového režimu na 4,5,6- ke. Plniaci tlak pri plnej palbe v nebesiach a ani náznakom zregulovať.Pri kľudnej jazde regulácia ok. Kontrola podtlakovej banky(stav nová).Podtlaky ok, pekne sa vtiahne ale. Po odpojení banky z turba zistené že turbo drhne no viac do strany "zníženia" tlaku(smer vysunutie banky). Turbo von po vyčistení tiahlo na turbe padalo vlastnou váhou v oboch smeroch bez náznaku drhnutia či ťažkého chodu. Banka nastavená... Po založení skúšobná jazda, pri plnej palbe znovu tlak v nebesiach. Dal som dole banku a tiahlo na turbe znovu v smere vysúvania banky ide velmi tažko(ako pred čistením). V tomto stave nemá význam vytvárať ešte väčšie predpätie na banke. Nerozumiem čo som spravil zle.Nie je to moje prvé turbo no prvé čo toto robí... Ak máte rady sem snimi, budem vďačný za akúkoľvek odpoveď.

Video po vyčistení variability:
https://www.youtube.com/watch?v=UuJIT9RmtCc
Škoda Octavia Combi Elegance, 1.9TDi, 66kW ALH, r.v.2002, chip by Alpiners2

patopojo 

Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 44
Registrovaný: 22 Jan 12, 15:22:42
Bydlisko: Levice

Poslaťod janosik93 » 22 Jan 19, 22:53:14

rozobrať a podložiť tak cca 0,05 mm.
rád sa šprtám v kábloch a rozmýšľam o elektronike :-D

janosik93 

Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 3259
Registrovaný: 12 Jún 10, 20:51:14
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Poslaťod patopojo » 22 Jan 19, 23:00:32

Aj v prípade ked každá lopatka má miernu axialnu vôlu.resp to turbo podla stavu už raz niekto robil(podložky tam síce neboli) no ako keby boli mierne znížené(zbrusené) výšky lopatiek. škoda že nemám foto...
Škoda Octavia Combi Elegance, 1.9TDi, 66kW ALH, r.v.2002, chip by Alpiners2

patopojo 

Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 44
Registrovaný: 22 Jan 12, 15:22:42
Bydlisko: Levice

Poslaťod patopojo » 22 Jan 19, 23:18:20

Axialna vôla lopatiek je prítomná aj po dotiahnutí troch skrutiek nosníka, preto ak dám podložky tak sa vola ešte zvýši.Nebude potom lenivšie od spodku?
Škoda Octavia Combi Elegance, 1.9TDi, 66kW ALH, r.v.2002, chip by Alpiners2

patopojo 

Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 44
Registrovaný: 22 Jan 12, 15:22:42
Bydlisko: Levice

Poslaťod janosik93 » 22 Jan 19, 23:37:36

bude , preto vravim 0,05 mm ... nebude to badať. odskušane . problem bude tobiť teplota, začne sa krutiť a tak seka
rád sa šprtám v kábloch a rozmýšľam o elektronike :-D

janosik93 

Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 3259
Registrovaný: 12 Jún 10, 20:51:14
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Poslaťod patopojo » 22 Jan 19, 23:58:46

ok, ale poraď mi prosím kde zohnať 0,05mm plech,napríklad výfukové tesnenie?
Škoda Octavia Combi Elegance, 1.9TDi, 66kW ALH, r.v.2002, chip by Alpiners2

patopojo 

Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 44
Registrovaný: 22 Jan 12, 15:22:42
Bydlisko: Levice

Poslaťod janosik93 » 23 Jan 19, 9:06:08

no ja to robím s plechu na šparove mierky
rád sa šprtám v kábloch a rozmýšľam o elektronike :-D

janosik93 

Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 3259
Registrovaný: 12 Jún 10, 20:51:14
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Poslaťod baliak » 08 Feb 19, 12:03:21

janosik93 píše:no ja to robím s plechu na šparove mierky

a vydrží to ten plech v pohode?

baliak 

Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 5
Registrovaný: 09 Jún 17, 14:13:33
Bydlisko: Lučenec

Predchádzajúci

Späť na FAQ - Časté dotazy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť